Senaste inläggen

Av anette - 6 november 2008 19:25

                                Norrbottens vackraste hund! 

Går av stapeln nu på lördag i Tottohallen i Boden.

Jag ska ställa ut lill Tilda som fortfarande går i valpklass.

Domare: Gunnar Norlin


Av anette - 5 november 2008 22:57

Husse med våra och andras hundar.....

Av anette - 5 november 2008 20:39

Även om skelettsammansättningen ser lika ut på alla hundraser så ser de ju ändå så olika ut. Hade varit kul att ha en anatomisk bild på Pomeranian och Siberian huskyn. Hittar ingen på nätet. Någon som vet var jag hittar en sådan ??

Av anette - 5 november 2008 19:09

Av anette - 2 november 2008 00:33

Är du drabbad av "Hundus Idiotus"?
Hundägande (på latin Hounds Idiotus) är en sjukdom med ett långdraget förlopp. Den kan drabba alla, oavsett kön, ålder eller tidigare status i samhället. Tendenser tyder på att den i vissa fall är ärftlig.
Långtidsstudier har visat att tillfrisknadsprocenten är låg.


Symptom
Första symptomet är en, oftast dold, önskan efter en egen hund. Många gånger med en diffus bakgrund. Sjukdomen slår ut på allvar när patienten köpt hund. Då ses de ute i vilket väder som helst, till och med hagel och drivis, under bästa sändningstid på TV, vandrande omkring ute på gatorna likt zombies med sina hundar.
Ett annat symptom som är väldigt vanligt är att personen i fråga ses springa omkring ensam i skogen, med ett tomt koppel i handen samt en ansiktsfärg från högröd till en blåaktig nyans vilt skrikande "Kooom hiiiiit!"
Erfarenheten säger att man ej bör försöka få kontakt med den något hysteriska hundägaren, då detta är totalt meningslöst i lägen som ovan beskrivits. Annars ses hundägaren ofta stående i gatukorsningar och på trottoarer i nära samspråk med andra hundägare, trots att de bevisligen aldrig träffats eller presenterats.


Presenter
Till högtidsdagar köper patienten ofta morötter och hamburgare i plast (med inbyggd pip vid tryckningar) för att slå in i ett vackert omslagspapper och under stort hemlighetsmakeri spara till exempel till jul. Då tas paketet fram under högtidliga former för att föräras till en - begripligt nog - oförstående hund. Stor tid och möda läggs alltså ofta ner på presenter vid jul, hundens födelse- och eventuella namnsdag.

Ändrad sjukdomsbild
I ett senare stadium ändras sjukdomsbilden till att bland annat omfatta sömnsvårigheter samt en mer lättsinnig inställning till pengar. Tidigt på morgnar, företrädesvis lördags- och söndagsmorgnar, ses de packa sina bilar fulla med matsäck med extra kaffetermos, ryggsäckar, små fällbara tältstolar, hundfilt, hund/ar, sömniga ungar samt motsträvig livspartner. Efter varierande antal timmars bilkörning tillbringas dagen oftast enligt följande exempel:

Plastofili
Sittandes på de medhavda tältstolarna i flera timmar, intensivt tittande på andra patienter som springer runt i en fyrkantig ring. Därefter springer de själv ett par varv och får då olikfärgade plastband, som de visar ibland glädje, ibland besvikelse över. Uppskattat värde på plastbanden är ca 10-15 öre. Uppskattade utgifter under en sådan dag är mellan 500 - 800 kronor.

Andra symptom
Det finns även andra symptom, som till exempel när patienten ses springa omkring i skog och mark, med ett långt snöre mellan hunden och sig själva (vilket verkar som ett bättre sätt än att ensam springa omkring med ett tomt koppel). Om hunden någon gång stannar vid en pinne, kan stor glädje och tillfredsställelse ses hos patienten.

Behandling
När ovan beskrivna symptom känns igen finns det längre ingen tvekan om att sjukdomen fått fäste och behandlingen kan vara resultatlös. För största möjliga chans att bota en person som drabbats av hundägande, bör samtalsterapi sättas in redan vid det första symptomet.

Omyndigförklarande är ej att rekommendera, trots att det har varit vanligt fram till våra dagar. Vetenskapliga undersökningar har visat att patienterna själva inte upplever sin sjukdom som speciellt besvärande. Då de i regel är ganska glada och nöjda, kan man med gott samvete låta dem hållas och se dem som ett pittoreskt inslag i vårt samhälle. SJÄLVKLART ÄR JAG DRABBAD AV DENNA SJUKDOM!! 

Av anette - 1 november 2008 00:03

Tro det eller ej men man kan få horoskop till sin hund. 

Här är Lova, Maia och Tildas Horoskop

VÄDUREN21 mars - 20 april - impulsiv, otålig, energisk

Vädurshunden älskar att stå i händelsernas centrum och har mycket stort självförtroende. Han har överskott av energi och det finns inget ömtåligt i denna starka kropp. Han kräver mycket stimulans, både fysiskt och mentalt, men han tröttnar fort, så variation i både träning och vardagsliv är nödvändigt. Han visar tydligt prov på sitt ombytliga temperament och som valp och unghund kan han vara nog så jobbig och krävande. Om du vill ha någon kontroll över den livliga Väduren måste du tidigt visa vem som bestämmer. Han utnyttjar varje svaghet man visar. Matglada brukar också hundar i detta tecken vara, så viktproblem kan uppstå på äldre dar. Annars är huvudet den mest utsatta kroppsdelen och Vädurshunden kan drabbas av stressrelaterade sjukdomar om inte energin får ett positivt utlopp och då helst i aktiviteter och arbete som rasen är avlad och lämpad till. Vädurshunden har tävlingsinstinkt och kan nå långt, framför allt i brukssporter och agility. Jakt- och vallhundar i detta tecken älskar sitt jobb. Inte ovanligt med Vädurar som tjänstehundar inom olika områden och många Väduren-hundar har stort vakt- och revirbehov. En Vädurshund passar bra ihop med naturligt auktoritära och aktiva personer, gärna födda i Lejonet eller Vågen.

Här är Gryns horoskop:

STENBOCKEN

22 december - 20 januari - klok, envis, arbetsvillig

Redan som små Stenbockenvalpar märks det att de är kloka, sluga och listiga. Bästa miljöträningen för valpen är att dagligen få följa med matte/husse, kanske till jobbet, till centrum, åka kommunalt osv, men miljö- och annan träning får aldrig utföras så att valpen jagar upp sig och blir stressad. För det mesta är den här hunden lugn och balanserad och den mest arbetsvillige av alla tecken. Han är mycket uthållig och envis och ger sig inte i första taget. Brukshunden älskar spår, sök och att utföra krävande svåra uppgifter. Han kan vara reserverad och gå för sig själv, men ger du honom kärlek och omtanke blir han dig djupt tillgiven. Han har behov av regelbunden sömn och vila och rätt balanserad kost. Han gillar ordning och fasta rutiner och trivs inte i stökiga miljöer. Hemmet och flocken betyder mycket. Kroppsligt är skelettet och huden mycket känsliga, framför allt är knän, armbågar och tänder utsatta. Se till att hunden inte blir utsatt för drag och kyla. Han kan drabbas av reumatiska sjukdomar och muskelinflammationer samt eksem. Hunden älskar en kärleksfull konsekvent ledare. Stenbocken passar bra ihop med naturligt auktoritära personer, gärna födda i Kräftan eller Skorpionen.

Om något av detta stämmer på mina hundar ???!!!!

Ja visst om bara fantasin är tillräckligt livlig så är svaret JA! :)  

Av anette - 30 oktober 2008 22:27

Har i dag  påbörjat SKK`s hunduppfödar utbildning.

Första delkursen är hundens anatomi på 5 träffar.

Vi är tolv deltagare med Maria Sandlund som cirkel ledare.

Det här känns verkligen super kul!!

Så här ser 1 delmålen ut i kursplanen:

Mål

- Att ge grundläggande kunskaper i hundens anatomi. Särskilt viktig är sådan kunskap som dels kan tydliggöra anatomins betydelse för funktionen och dels kan kopplas till och belysa rasstandarden för respektive kursdeltagares egen ras.

- Ge deltagarna förståelse för sådana anatomiska förtjänster och avvikelser som bör påverka besluten vid val av avelsdjur.


Efter kursen skall deltagaren

  • Kunna ge exempel på kroppsbyggnaden hos olika raser och hur dessa olikheter avspeglas i funktionen hos respektive ras.
  • Kunna redogöra för fram- och bakbenens konstruktion, ge exempel på olikheter i konstruktion hos olika raser och ange avvikelser från normala fram- och bakpartier.
  • Kunna beskriva hundens normala rörelseschema, ange viktiga rasbundna olikheter och nämna några vanliga avvikelser från normala rörelser.
  • Översiktligt kunna redogöra för olika typer av huvuden, ögon- och öronformer samt för olika pälsstrukturer och olika typer av svansar.
  • Kunna redogöra för olika former av bett samt för tandformeln i ett normalt bett och avvikelser från denna.
  • Ha respekt för den värdering varje uppfödare måste göra av tilltänkta avelsdjurs anatomiska förtjänster och fel innan dessa blir använda i avel

Presentation

Fråga mig

1 besvarad fråga

Kalender

Ti On To Fr
     
1
2
3 4
5
6 7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Januari 2009
>>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards